Νέο Αργύρι Ευρυτανίας ( Τσαπίσματα )

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Το βορειοδυτικότερο χωριό της Ευρυτανίας το Νέο Αργύρι. Οι κάτοικοι του προέρχονται απο το βορειότερα γειτονικό χωριό Αργύρι της Αργιθέας του νομού Καρδίτσας. ''Ξεχειμαδιό'' τσελιγκάτων της Αργιθέας και πρίν δημιουργηθεί το χωριό, η περιοχή λεγόταν Τσαπίσματα, γιατί οι κάτοικοι του Αργυρίου έσκαφταν μέσα στο δάσος δημιουργώντας κήπους χωράφια και με το πέρασμα των χρόνων χτίσανε και σπίτια. Μιά έφορη περιοχή ανατολικά του Αχελώου ποταμού, με κύριο χαρακτηριστικό την παραγωγή καπνού. Οικισμοί του Νέου Αργυρίου είναι η Δαφνούλα με το αρχαίο της κάστρο, τα Μυριαδέντρα και τα Μπλαναίϊκα.
-Στο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, υπήρχε μεγάλο ομώνυμο παλιό μοναστήρι με μεγάλη κτηματική περιουσία, άγνωστο πότε χτίστηκε και πότε χάθηκε. Υπάρχουν έγγραφες αναφορές για αυτό σε χοτζέτι των μέσων του 18ου αιώνα.

 
evrytania.eu

0 Απαντήσεις για... for “ Νέο Αργύρι Ευρυτανίας ( Τσαπίσματα )”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο